Home

Achtergrond 229 x bekeken

Twee weken later maaien dan vorig jaar

Het maaien van de eerste snede gras vindt dit jaar op veel plaatsen zo’n twee weken later plaats dan vorig jaar.

Droogte en kou zorgden voor een tragere groei van het gras. De eerste snede gras, een kleine 14 hectare, van melkveehouder Noud van de Ven in Dronten ging vandaag de kuil in. "Vorig jaar maaiden we op 22 april", vertelt de veehouder. "Maar er staat nu dan ook behoorlijk wat." De kwaliteit lijkt volgens hem goed.

In Flevoland kan over het algemeen eerder worden gemaaid dan in de rest van het land, onder meer door het sneller op temperatuur komen van de grond. De veehouder begon begin februari met het uitrijden van drijfmest. Eind maart volgde kunstmest.

De grasgroei ligt door de weersomstandigheden op veel plekken in het land zo’n twee weken achter op vorig jaar. Winter- en vraatschade zorgen dit jaar duidelijk voor meer problemen dan in andere jaren, vooral bij oudere graspercelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.