Home

Achtergrond 244 x bekeken

Tulp 'Lucie de Lange' heeft potentie

In de keuringszaal worden deze week weinig tulpen in beeld gebracht.

In feite zijn er zelfs helemaal niet veel producten, hetgeen toe te schrijven is aan het feit dat de wielerronde Giro d'Italia maandag door de bollenstreek trekt en daardoor alle aanvoerwegen naar de streek urenlang op slot zaten. Dus ook richting CNB. Dat neemt niet weg dat enkele inzenders toch producten inbrachten. Zoals Van Bentem Bluefields die een vaas met de stevige Tulipa 'Lucie de Lange' in de keuringszaal zette. Een crème tulp die rood dooraderd is, een mooie bloemvorm en beslist een tulp met marktpotentie. 'Lucie de Lange' werd nog niet zo lang geleden op naam gesteld en er is dus nog niet zoveel areaal voorhanden, maar er wordt aan gewerkt om voldoende product te realiseren zodat de tulp aan de handel kan worden toevertrouwd. Niels Takken zette de gele Tulipa 'Lady Margot' op de keuringstafel. Een stevige tulp die het op de vaas uitstekend doet.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.