Home

Achtergrond 174 x bekeken

Straten Amsterdam luilekkerland voor vogels

Nu het vuil blijft liggen in de straten in Amsterdam door de staking van de reinigingsdiensten, ontstaat er een waar luilekkerland voor vogels van allerlei pluimage.

Maandagochtend lag er overal troep en deden meeuwen, kraaien, duiven en reigers zich tegoed aan de etensresten op straat. Volgens een woordvoerster van een ongediertebestrijdingsbedrijf zal het straatvuil ook ratten en ander ongedierte aantrekken, maar daarover zijn nog geen meldingen binnengekomen. Dat zou anders kunnen worden als de temperatuur gaat stijgen en het warmer wordt en het vuil in de straten begint te stinken.

Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam erkent dat "het geen fris gezicht is''. Hij stelt dat de gemeente niet van plan om in te grijpen zolang de volksgezondheid en de openbare orde niet in het geding zijn. Hij wijst erop dat sommige straten en pleinen wel schoon zijn, omdat de middenstand en horeca zelf de boel schoonhouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.