Home

Achtergrond 232 x bekeken

Sterke besparing Nordzucker na tegenvallend jaar

Suikerconcern Nordzucker zet na een verliesgevend 2009/2010 met een nieuw besparingsplan in op een verbetering van de doelmatigheid.

Dat heeft de Duitse bietenverwerker vandaag meegedeeld bij de presentatie van de jaarcijfers.

Alle delen van het bedrijf zullen met de gevolgen van het plan (Ertragskraft plus geheten) te maken krijgen. Ook zullen er waar mogelijk arbeidsplaatsen worden geschrapt.

Het verlies over het afgelopen boekjaar blijkt te zijn uitgekomen op 10 miljoen euro. Dat is een verslechtering ten opzichte van het voorafgaande jaar van 54 miljoen euro. Met het resultaat voor belasting en rentekosten (het operationele resultaat) bleef Nordzucker in de zwarte cijfers, 66 miljoen euro. Dat was 13 miljoen minder dan in 2008/2009.

De oorzaken van de teleurstellende resultaatontwikkeling zijn volgens directievoorzitter Hartwig Fuchs niet structureel. Volgens hem gaat het om een uitvloeisel van de kosten die zijn verbonden met de afstoting van de suikerbelangen in Servië, de inlijving van het Deense Nordic Sugar (voorheen Danisco) en de beëindiging van de distibutiesamenwerking met een paar Franse en Britse concurrenten in Eurosugar.

Of registreer je om te kunnen reageren.