Home

Achtergrond 335 x bekeken 1 reactie

Staking dreigt bij Bakker Hillegom

Personeel van Bakker Hillegom, postorderbedrijf voor tuinartikelen, dreigt met behulp van FNV Bondgenoten met werkstakingen als het bedrijf voor vanavond niet ingaat op eisen van de vakbond.

De partijen zijn in conflict vanwege de cao-wissel die Bakker voor ogen heeft. De sectorcao Groothandel Bloembollen is op essentiële punten veel slechter dan de bedrijfscao die nu nog van toepassing is, meldt FNV Bondgenoten.

"De werknemers hebben zich vrijwel unaniem tegen een overgang naar sectorcao uitgesproken." Na enkele onvruchtbare ludieke acties, wordt het protest nu serieuzer. Als Bakker voor vanavond zes uur niet op de vrijdag verzonden eisen is ingegaan, staan er acties zoals lange en korte werkstakingen op het programma.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Anoniem

    Het lijkt me goed om even hoor en wederhoor te plegen i.p.v. rechtstreeks de verklaring van FNV over te nemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.