Home

Achtergrond 168 x bekeken

Schipholteam rolt drugslijn op

Het Schipholteam, een samenwerkingsverband tussen de marechaussee en de douane, heeft vorige en deze week op Schiphol zes verdachten aangehouden voor het smokkelen van cocaïne uit Lima, Peru.

Onder de verdachten zijn drie luchthavenmedewerkers. Dat heeft de Koninklijke Marechaussee vrijdag gemeld. De verdachten komen uit Den Haag (27 jaar), Amsterdam (43 en 48), Spanje (42 en 45) en Litouwen (34). De koeriers namen de cocaïne mee in hun handbagage en verstopt in geprepareerde buikgordels. Vervolgens moesten ze de gordels en tassen overgeven aan de luchthavenmedewerkers, die de smokkelwaar de luchthaven probeerden af te krijgen.

Tijdens het onderzoek naar de smokkellijn onderschepte het team onder meer 16 kilo cocaïne. Bij een huiszoeking in Amsterdam is afgelopen dinsdag bij een van de verdachten 44.000 euro gevonden. Deze week werd op Schiphol ook nog een partij hasj van 1000 kilo uit Thailand onderschept. Dat onderzoek loopt nog.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.