Home

Achtergrond 160 x bekeken

Rel om Mussolini-citaat van Berlusconi

De Italiaanse premier heeft opnieuw een rel veroorzaakt door een opvallende opmerking te maken in Parijs na een OVSE-bijeenkomst.

Op de vraag hoe het voelde aan de macht te zijn nu de markt het fiscale beleid bepaalt, citeerde hij de Italiaanse dictator Mussolini: "Hij zei: Het enige dat ik doen kan is mijn paard naar links of rechts sturen. Dat is mijn macht''.

Berlusconi zei dat hij sinds hij premier is nooit het gevoel heeft gehad dat hij macht heeft. "Toen ik een zakenman was met duizenden werknemers, toen voelde ik macht'', aldus de premier.

De Italiaanse premier staat bekend om zijn pijnlijke of kwetsende blunders. Eerder noemde hij de Amerikaanse president Barack Obama zongebruind en Europarlementariër Schulz perfect voor de rol als kampbeul.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.