Home

Achtergrond 256 x bekeken 1 reactie

Regen afgelopen weekeinde precies goed voor gewassen

Akkerbouwadviseurs zijn zeer tevreden met de regen die afgelopen weekeinde landelijk is gevallen.

"Dit was welkom na de droge aprilmaand", zegt Guus Braam, teammanager bloembollen bij DLV Plant. "In de bloembollensector is dit seizoen al flink beregend. Echte regen kost niks en valt beter. En er was weinig wind bij." Een weekje droog en dan weer twee dagen regen is het ideale scenario voor Braam. Verder meldt hij dat het gewas er gezond bij staat.

Ook van Gerard Buizer, accountmanager bij uienzaadbedrijf De Groot en Slot, mag het nu wel even droog blijven. "Het heeft mooi regelmatig geregend, waardoor percelen goed zijn gaan kiemen. Zeker op de beregende percelen gaat het nu hard. De onderdroging valt mee, maar tweewassigheid is er wel. Met zwakkere planten moet rekening worden gehouden bij de onkruidbestrijding."

Wat DLV Plant-adviseur Luc Remijn betreft heeft het voldoende geregend in het Zuidwesten. "Het mag nu ophouden, want er moet nog worden gefreesd en gepoot. Ook willen akkerbouwers onkruiden bestrijden, want ook dat groeit goed zo. Vijf graden warmer zou helemaal mooi zijn."

Eén reactie

  • no-profile-image

    storm

    Ik weet niet wat Braam weinig wind vind maar in de kop van noordholland maakten de molens overuren

Of registreer je om te kunnen reageren.