Home

Achtergrond 206 x bekeken

Prijzen tulpen en lelies zijn goed

In de achterliggende week werden op de bloemenveilingen goede prijzen voor de bolbloemen gerealiseerd.

Wat de tulpen betreft is het seizoen bijna achter de rug. De aanvoer halveerde voor de derde achtereenvolgende week en kwam nu uit op 11 miljoen stuks. De prijzen hiervan trokken mooi aan om uiteindelijk te eindigen op € 0,14 gemiddeld. Het betekent dat in stuks de helft van vorig jaar werd aangevoerd tegen een gemiddelde prijs die een dikke stuiver hoger ligt.

Bij de lelies gaat het nog steeds heel goed. De prijzen trokken bij alle hoofdgroepen verder aan. In Naaldwijk bijvoorbeeld was de aanvoer van Aziaten en Orientals gelijk aan vorige week. Alleen van de Longiflorums en de LA’s kwam minder voor de klok. Dit had natuurlijk een zeer positief effect op de prijzen. De LA-Hybriden hadden begin van de week een middenprijs van € 0,56 maar zakten naar een € 0,50. Zalm en oranje viel wat in prijs tegen. De Aziaten startten aanvankelijk met een superprijs van € 0,59 gemiddeld, maar moesten ook de rest van de week wat inleveren qua prijs.

De Longiflorums waren schaars en werden met de dag steeds duurder op de klok. Tot aan € 0,84. De 1-pitters gingen tot € 0,92 van de hand en de 3+ tot zelfs € 1,20. De prijs van Orientals liep op naar gemiddeld € 1,03 op vrijdag.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.