Home

Achtergrond 169 x bekeken

Prachtige Hosta in keuringszaal

De vaste plant Hosta manifesteert zich vooral door een veelal prachtige bladgroei.

Er is een bepaalde periode waarin zich weliswaar een overvloedige bloei toont, maar dat neemt niet weg dat verreweg de langste tijd dat de plant zich manifesteert, het 't blad is dat de aandacht trekt. Een gewas dat in de tuin op vele plaatsen zeer goed is toe te passen, doch hier en daar wel eens wat ingrepen nodig heeft om slakken te weren.

In de keuringszaal is deze week een flink sortiment Hosta bijeen gebracht. Door overigens slechts enkele inzenders. Heemskerk Vaste Planten toont onder andere de speelse Hosta 'Fire Works' waarvan het blad zeer attractief is. Verder ook de donkere H. 'Catherine' met dof groen blad, de bonte kleinbladige H. ‘Timeless Beauty’ en onder andere ook een enorm exemplaar van H. ’Climax’. Cees Breed doet zich ook op Hostagebied gelden en showt onder andere H. 'France' waarvan de bladrand lichtgroen is, de lichtgroene H. 'August Moon' en een stevige uitvoering van H. 'Blue Wedgewood'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.