Home

Achtergrond 218 x bekeken

Politici antwoorden niet via Twitter

De meeste lijsttrekkers van de Tweede Kamerverkiezingen gebruiken het sociale medium Twitter vooral om de eigen boodschap uit te venten.

Zij reageren maar weinig op berichten van anderen.

Dat blijkt uit een analyse die het NOS Journaal zondag presenteerde van alle ruim 16.000 berichten van en naar de lijsttrekkers in de afgelopen twee weken. Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren is de meest actieve en meest sociale twitterende lijsttrekker. Driekwart van de berichten die zij op Twitter zette, waren antwoorden op berichten van anderen.

SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij, Pvda-leider Job Cohen en het partijaccount van de SP hebben in de afgelopen twee weken geen enkel antwoord gestuurd naar een andere twitteraar. Zij werden wel tientallen keren door andere Twitteraars aangesproken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.