Home

Achtergrond 146 x bekeken

'Piloot meldde geen technische problemen'

De piloot van het woensdag verongelukte vliegtuig van Afriqiyah Airways heeft voor de crash geen technische problemen gemeld. Dit heeft het hoofd van de Libische onderzoekscommissie, Neji Dhaou, gezegd.

“De piloot heeft geen enkel probleem gemeld. Tot op het laatste moment waren de dingen normaal tussen de piloot en de verkeerstoren'', aldus Dhaou. “Wat ik kan bevestigen, is dat het vliegtuig de grond raakte voordat het de landingsbaan bereikte.'' De onderzoekers willen voorlopig 'niets uitsluiten'.
De onderzoekscommissie bestaat uit Libische en Zuid-Afrikaanse functionarissen, twee Franse experts, vijf van vliegtuigbouwer Airbus en twee waarnemers uit Nederland. Amerikaanse onderzoekers sluiten zich later vrijdag aan bij de commissie, omdat de motoren en het navigatiesysteem van de Airbus van Amerikaanse makelij waren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.