Home

Achtergrond 148 x bekeken

Peiling: VVD verliest een zetel, PvdA twee

Na een wekenlange opmars moeten de liberalen deze week een tegenvallertje incasseren.

In de vandaagg gepubliceerde peiling van Maurice de Hond verliest de VVD een zetel ten opzichte van vorige week. De PvdA verliest er twee. Het CDA, de SP en de PVV krijgen er elk een zetel bij.

De VVD zou terugzakken naar 36 zetels als er nu, drie dagen na het lijsttrekkersdebat van RTL, verkiezingen zouden zijn. De liberalen hebben nu 21 zetels in de Tweede Kamer. De PvdA zou op 29 zetels uitkomen, twee minder dan vorige week. De sociaaldemocraten hebben nu 33 Kamerzetels.

Voor het eerst sinds enkele weken stijgt het CDA een zetel in de peiling. Of er sprake is van een trendbreuk, waarbij de christendemocraten een inhaalslag maken, is volgens De Hond pas de komende dagen te zien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.