Home

Achtergrond 147 x bekeken 4 reacties

'Parlement niet opgewassen tegen ambtenaren'

Het parlement is in zijn huidige vorm niet opgewassen tegen de macht van de ambtenaren en de regering.

Burgers zien de Tweede Kamer als een orgaan dat reageert op allerlei plannen en mediahypes, maar dat niet in staat is goede plannen te bedenken en tot daden te komen.

Dat schrijft de Tilburgse hoogleraar rechtstheorie Willem Witteveen in zijn boek Het wetgevend oordeel, dat hij dinsdag presenteert aan demissionair minister Ernst Hirsch Ballin van Binnenlandse Zaken. Witteveen vindt dat de Eerste en Tweede Kamer moeten verdwijnen en plaats moeten maken voor twee nieuwe kamers van elk honderd leden. Witteveen was van 1998 tot medio 2007 Eerste Kamerlid voor de PvdA.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Die conclusie deel ik, de grote linkse schreeuwers van de milieu taliban gijzelen het politieke debat met horror scenario's die achteraf vaak helemaal niet waar blijken te zijn.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Vooraf ook al niet, Melkveehouder.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Het grootste probleem van de geachte afgevaardigden is dat ze geen enkele kennis hebben. Iedere nitwit kan tegenwoordig plaats nemen op het pluche. In een land waar je zelfs als vakkenvuller al hoogopgeleid moet zijn is het wel heel merkwaardig dat een orgaan, dat algemeen toch als het hoogste in het land wordt gezien, bevolkt kan worden door mensen waar zelfs het kleinste beetje algemene ontwikkeling ontbreekt. En dit soort mensen moet een overheid controleren? Geen wonder dat het een zootje is.

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  Eindelijk een bevestiging van datgene wat vele Nederlanders allang wisten en zeker het agrarische deel van Nederland.Op LNV een grote meerderheid van linkse ambtenaren die weinig ophebben met de landbouw en sterk gericht zijn op natuur en op veel hogere eisen ( op vele gebieden zoals b.v.natuur,dierwelzijn )als Eu voorschrijft .Hier faalt de democratie en de naleving van de grondwet.

Of registreer je om te kunnen reageren.