Home

Achtergrond 200 x bekeken

Parkeerboetes België massaal ongeldig

Een groot aantal parkeerboetes in België blijkt ongeldig.

Het gaat om alle boetes die sinds 2008 zijn uitgeschreven door parkeerbedrijven in opdracht van gemeenten, een normale praktijk in België.

De wet uit 2008 die de bedrijven het recht geeft om de nummerplaatgegevens op te vragen bevat een fout, oordeelde het Grondwettelijk Hof. Niet de federale Belgische overheid was daartoe bevoegd, maar de gewesten.

Staatssecretaris Etienne Schouppe (Verkeer) wil dat de gewesten nu razendsnel een besluit nemen om een einde te maken aan het gat in de wet. Hij verwacht niet dat veel foutparkeerders nu hun geld terugeisen. "Als mensen honderden euro's willen betalen voor een proces over een boete van enkele euro's, dan is dat hun eigen keuze'', zei hij vrijdag op VRT Radio.

Volgens Schouppe is de fout in de wet ontstaan door de ingewikkelde staatsstructuur van België.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.