Home

Achtergrond 175 x bekeken

PVV: subsidie aan KRO intrekken

De PVV wil dat demissionair minister André Rouvoet van Onderwijs de subsidie aan de KRO per direct staakt.

Aanleiding is een brief aan de 460.000 KRO-leden waarin directievoorzitter Koen Becking stelt dat de radio- en televisieprogramma's in gevaar komen als de PVV of GroenLinks aan de macht komt.

PVV-leider Geert Wilders vindt het stemadvies van de publieke omroep "schandalig''. Omdat de KRO wordt betaald door de belastingbetaler, vindt hij dat de minister hiertegen in actie moet komen en de KRO moet corrigeren.

Volgens PVV-Tweede Kamerlid Martin Bosma is het stemadvies in strijd met de Mediawet. ,,Dit is opnieuw een voorbeeld dat de staatsomroep de weg kwijt is. Nu gebruikt men ons belastinggeld om mensen politiek te beïnvloeden'', stelde hij. Nergens in de wet staat volgens Bosma dat het de taak van omroepen is om mensen te zeggen wat ze moeten stemmen. ,,Het is een perfide actie. PVV-stemmers betalen mee aan actie tegen de PVV. Daarom moet de minister nu keihard ingrijpen en de subsidie aan de KRO per onmiddellijk staken.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.