Home

Achtergrond 170 x bekeken 4 reacties

'Overname Alpuro beoordeeld naar gevolg consument'

De gevolgen die de overname van kalfsvleesintegratie Alpuro door concurrent VanDrie heeft voor de veehouder, kalverhouder en de handelaar, zijn beoordeeld in het licht van de gevolgen voor de consument.

Dit stelt de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) in een reactie. Mogelijk voordeel van de overname voor de consument weegt zwaarder dan het mogelijke nadeel dat de boer of handelaar door de overname ondervindt, aldus de NMA.

Een vergelijking tussen de fusie van Friesland Foods en Campina en de overname van Alpuro door VanDrie gaat daarom ook niet op, stelt de kartelwaakhond. Door de fusie van die zuivelconcerns ontstond het gevaar dat de consument daar nadeel van zou ondervinden. De overname van Alpuro door VanDrie brengt dergelijke risico’s naar verwachting niet met zich mee. Daarom zijn ook geen aanvullende maatregelen nodig.

VanDrie verwacht de overname in het tweede kwartaal van dit jaar af te ronden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Hier word weer eens duidelijk hoe onrechtvaardig onze overheid is.

  Het volk moet rustig worden gehouden met goedkoop eten, de land en tuinbouwers zijn tweederangsburgers in dit land

 • no-profile-image

  stoppende boer

  Het is duidelijk, de agrarische sector moet kapot..is het niet linksom dan wel rechtsom...

 • no-profile-image

  willem

  Het is altijd maar de consument die genoemd word en de hand boven het hoofd word gehouden, maar de veehouder die steeds maar harder moet zwoegen, daar word geen rekenschap met gehouden. Ik vind dit een vorm van discriminatie.

 • no-profile-image

  Jan

  het maakt voor de handelaar in nuka's inderdaad niet uit, ze zijn meer transporteur dan handelaar, want de jongens van de opvangcentra bepalen de prijs (lees van drie), de handelaar gaat terug naar de boer en trekt er zijn 20 of 25 euro vanaf

Of registreer je om te kunnen reageren.