Home

Achtergrond 189 x bekeken

'Overname Alpuro beoordeeld naar gevolg consument'

De gevolgen die de overname van kalfsvleesintegratie Alpuro door concurrent VanDrie heeft voor de veehouder, kalverhouder en de handelaar, zijn beoordeeld in het licht van de gevolgen voor de consument.

Dit stelt de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) in een reactie. Mogelijk voordeel van de overname voor de consument weegt zwaarder dan het mogelijke nadeel dat de boer of handelaar door de overname ondervindt, aldus de NMA.

Een vergelijking tussen de fusie van Friesland Foods en Campina en de overname van Alpuro door VanDrie gaat daarom ook niet op, stelt de kartelwaakhond. Door de fusie van die zuivelconcerns ontstond het gevaar dat de consument daar nadeel van zou ondervinden. De overname van Alpuro door VanDrie brengt dergelijke risico’s naar verwachting niet met zich mee. Daarom zijn ook geen aanvullende maatregelen nodig.

VanDrie verwacht de overname in het tweede kwartaal van dit jaar af te ronden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.