Home

Achtergrond 197 x bekeken

Overlevende vliegtuigcrash terug in Nederland

Het negenjarige jongetje Ruben, die als enige de vliegramp in Tripoli overleefde, is terug in Nederland.

Op de vliegbasis Eindhoven landde zaterdag rond 14.15 uur het speciale ambulancetoestel waarin hij, zijn oom en tante en zijn Libische behandelend arts eerder die ochtend was vertrokken uit Tripoli. Volgens een woordvoerder van de ANWB is de vlucht goed verlopen.

Op de luchthaven deden de autoriteiten er alles aan om de jongen uit het zicht te houden van belangstellenden en pers. Ruben is in een speciale ambulance met geblindeerde ramen overgebracht naar een ziekenhuis. Om welk ziekenhuis het gaat, is niet bekendgemaakt. De Libische arts van het jongetje is met hem mee en zal het dossier met medische gegevens aan het ziekenhuis overhandigen.

Uit een eerste bestudering van de wrakstukken en ander bewijsmateriaal blijkt niet dat toestel voor de landing in brand stond. Het vuur brak pas 400 meter van de plaats van het ongeluk uit. Zo zei het hoofd van de Libische commissie die onderzoek doet naar de crash, Neji Dhaou, zaterdag.

Zijn team begint ook met het horen van getuigen en is in afwachting van een verslag van een piloot van Alitalia die op het punt stond met zijn vliegtuig te vertrekken op het moment van de crash.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken liet zaterdag weten er vooralsnog nog steeds van uit te gaan dat er door de vliegramp van woensdag zeventig Nederlandse doden zijn te betreuren. De secretaris-generaal van het ministerie zei donderdagavond in Tripoli dat er mogelijk 71 Nederlanders zijn omgekomen. Op de passagierslijst staat een aantal mensen met een dubbele nationaliteit. Al eerder had Buitenlandse Zaken zeventig doden gemeld.

De crash kostte in totaal aan 103 mensen het leven. Op de plaats van het ongeval helpt het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) met de identificatie van de slachtoffers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.