Home

Achtergrond 163 x bekeken

Ontsnapte tbs'er eist spaargeld terug

Een tbs'er die vorig jaar ontsnapte uit de Van Mesdagkliniek in Groningen, wil zijn spaargeld en paspoort terug van de kliniek.

Hij zegt de 2850 euro nodig te hebben om een nieuw bestaan op te bouwen. Zijn advocaat Niek Heidanus heeft dit vandaag bevestigd. De man ging er eind vorig jaar vandoor tijdens zijn begeleid verlof en vluchtte naar Turkije.

Vanuit dit land eist hij spaargeld en paspoort op van de Van Mesdagkliniek. Hij zat sinds 2005 vast vanwege een gewapende overval. Volgens zijn advocaat is het niet strafbaar om te ontsnappen en heeft zijn cliënt recht op zijn bezittingen. Als de Van Mesdagkliniek niet over de brug komt, dan wordt een juridische procedure ingezet, aldus Heidanus.

Tegen de man is een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd. "Maar mijn cliënt heeft de Turkse nationaliteit. Turkije levert nooit onderdanen uit naar andere landen, dus op grond van dat arrestatiebevel zal hij zeker niet worden uitgeleverd''.

De Van Mesdagkliniek wilde niet reageren op de eis van de ontsnapte tbs'er.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.