Home

Achtergrond 280 x bekeken 2 reacties

Onderzoek naar frequentie monitoring uitloophennen

Een onderzoek naar de frequentie van de monitoring van uitloophennen op de aanwezigheid van vogelpest is nodig.

Nu gebeurt dat onderzoek eens per drie maanden. Misschien moet het aantal controles stijgen om het risico op een grote uitbraak van vogelpest te voorkomen. Tot die conclusie kwamen de leden van de Sectorcommissie Pluimveevlees van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) gistermiddag.

Aanleiding voor het onderzoek is de uitbraak van laagpathogene vogelpest in Noord-Brabant. Die uitbraak had tot nu toe nog geen gevolgen voor de Nederlandse pluimveesector. "Je moet er niet aan denken wat de gevolgen voor die sector zijn als de ziekte zich snel verspreidt", stelt de Sectorcommissie. Een extra monitoring kost ongeveer tweehonderd euro per keer volgens PPE-beleidsmedewerker Henk Hulsbergen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Bio

    De frequentie kan best omhoog de kosten niet. Die bedragen nu al 150 euro per keer! 100 euro voor de GD en 50 voor de dierenarts. Dit moet elk kwartaal gebeuren! Ik stel voor elke maand 10-30 buisjes, zelf of voorlichter laten tappen en de GD per jaar 500 euro in rekening laten brengen, (maximaal).

  • no-profile-image

    leo

    beste bio kippenboer jij begrijpt het niet zogoed het moet gewoon meer geld opleveren voor het gezondheidsapparaat

Of registreer je om te kunnen reageren.