Home

Achtergrond 199 x bekeken

Onderzoek goede voeding in zorginstellingen

De ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) laten onderzoek doen naar de effecten van goede voeding en een betere ambiance bij maaltijden in zorginstellingen.

Minister Verburg van LNV geeft donderdag een toelichting op het onderzoek, liet het ministerie van VWS vandaag weten.

Het onderzoek, dat de naam De Genietende Groene Tafel heeft gekregen, wordt gehouden in zorginstelling De Watersteeg in Veghel (Noord-Brabant) en uitgevoerd door Wageningen Universiteit Research (WUR) samen met Phliss, een onderneming die eet- en drinkconcepten bedenkt.

Van 14 juni tot 9 augustus krijgen bewoners van de zorginstelling een andere maaltijd aangeboden in een andere omgeving dan normaal. Daarna wordt bekeken wat het effect is geweest. De officiële resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd in september.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.