Home

Achtergrond 239 x bekeken 1 reactie

Onbegrip Deens LDM voor melkprijs Arla

De Deense melkveehoudersorganisatie Landsforening af Danske Mælkeproducenter (LDM) is zeer verbaasd dat Arla Foods met haar melkprijsniveau fors achterblijft bij FrieslandCampina.

De bond vergt tegen deze achtergrond niet alleen een verklaring, maar wil ook geld zien. Door de jongste verhoging is de melkprijs van het Nederlandse concern volgens LDM-voorzitter Peder Mouritsen per 1 mei gestegen naar bijna 31,6 cent terwijl de prijs van Arla blijft steken op 28,9 cent.

"Arla Foods beloofde twee jaar geleden dat we nooit meer op achterstand zouden komen op grond van haar afzetcontracten. Wat is de verklaring ditmaal en wanneer komt het geld? Beste Arla Foods, een verklaring is niet genoeg, er moet geld bij", aldus Peder Mouritsen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Meister

    Al meer dan 25 jaar verscheept Arla geld naar buitenlandse investeringen, met slappe smoes dat het wel weer terug komt. Ook beloven ze een dikke nabetaling, waar vervolgens nog een zomerkorting af gaat en nog een ledenbewijs wordt aangesmeerd waar je niet om vroeg. Nu wordt er een cent extra melkgeld beloofd, ok.. maar bij meerdere (of iedereen) zijn de gehaltes naar beneden gesteld. Zoveel bedrijven gaan ondertussen, heb er maar 1 woord voor: CRIMINEEL. Maar je hebt geen keus met 99,9% Arla hier.

Of registreer je om te kunnen reageren.