Home

Achtergrond 160 x bekeken 1 reactie

Omvang quotumtransacties gestegen

De gemiddelde hoeveelheid verhandeld quotum zonder grond is in april gestegen naar 80.000 kilo.

Een maand eerder lag deze hoeveelheid nog op 50.000 kilo. Dat blijkt uit gegevens van het Productschap Zuivel.

In april werd er in totaal een kleine 7 miljoen kilo quotum zonder grond gekocht door 87 partijen. Een jaar eerder lag deze hoeveelheid op ruim 3 miljoen kilo verdeeld over 75 kopers. De totale hoeveelheid verhandeld quotum zonder grond in 2010 ligt met 24.227 ton lager dan in dezelfde periode in 2009. In de eerste vier maanden van 2009 was er voor 29.982 ton verhandeld.

Vooral in de maand maart is er dit jaar een stuk minder quotum zonder grond verhandeld (10.232 ton) ten opzichte van vorig jaar (19.255 ton).

Eén reactie

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Zeg Jan, ik heb je collega Wim ook al op de vingers getikt voor zijn suggestieve berichtgeving omtrent de prijsvorming van melkquotum. Ook de kop boven jouw artikel suggereert iets heel anders dan de werkelijkheid. Zie hieronder de reactie van mijn collega uit Denemarken op mijn opmerking over jullie journalistieke creativiteit: "In Dk worden dit soort berichten gepubliceert om de quotumprijzen en daarmee de waarde van de bedrijven in stand te houden. Grond is al gekeldert en quotum staat hetzelfde te wachten."

Of registreer je om te kunnen reageren.