Home

Achtergrond 173 x bekeken

Olieprijs daalt onder 70 dollar

De zorgen over de Europese economie zetten maandag ook de prijs van olie verder onder druk.

De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie (van 159 liter) daalde met bijna 3 procent tot 69,27 dollar. Daarmee stond de olieprijs op het laagste niveau sinds begin februari. In de maand mei werd de grondstof al 17 procent goedkoper.

Handelaren vrezen dat de economische groei in Europa de komende tijd tegen zal vallen door de omvangrijke bezuinigingsoperaties die overheden moeten doorvoeren om hun tekorten weg te werken. Zij verwisselen hun oliebeleggingen daarom voor minder riskant geachte investeringen in bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar.

Ook de wisselkoers van de euro stond daardoor maandag weer onder druk. De waarde van de Europese valuta zakte tijdens de beurshandel in Azië tot 1,2234 dollar. Dat was de laagste stand van de afgelopen vier jaar.

Vlak na het einde van de beursdag in Europa werd de euro voor 1,2320 dollar verhandeld. Bij het slot van de Europese beurzen op vrijdag was de eenheidsmunt nog 1,2375 dollar waard.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.