Home

Achtergrond 244 x bekeken 1 reactie

OESO voorzichtig optimistisch over Afrika

Afrika ontworstelt zich langzaam aan de wereldwijde economische recessie.

De economie groeit dit jaar 4,5 procent en volgend jaar ligt de groei iets boven de 5 procent, zo voorspellen de Afrikaanse Ontwikkelingsbank en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in een rapport dat zij vandaag hebben uitgebracht.

Het groeitempo ligt daarmee boven de 2,5 procent groei die de 53 landen van het continent in 2009 gemiddeld realiseerden. Maar het tempo blijft nog wel achter bij het gemiddelde van 6 procent waarmee de Afrikaanse economie groeide voor het uitbreken van de wereldwijde financiële crisis in 2008.

Armoede blijft wijdverbreid, aldus het rapport. Maar de laatste jaren hebben de meeste Afrikaanse staten wel geprofiteerd van een stabieler politiek klimaat.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    John L.

    Kijk es, prima tijd om te ondernemen daar. Las interessante competitie over ondernemen in ontwikkelingslanden op ondernemenzondergrenzen.nl (winaar krijgt fiks startkapitaal mee).
    Ik zou het zelf niet zo snel durven, maar wie alle regeltjes hier ook zo bue is klinkt het misschien wel heel aanlokkelijk in de oren

Of registreer je om te kunnen reageren.