Home

Achtergrond 263 x bekeken

Nog steeds weinig animo voor brede weersverzekering

De belangstelling voor de brede weersverzekering blijft zeer gering.

Dat blijkt uit een inventarisatie bij de vier aanbieders van de verzekering. Definitieve aantallen willen de verzekeraars nog niet noemen, maar naar schatting zullen in totaal enkele honderden verzekeringen afgesloten worden. Veel meer dan vijfhonderd verzekeringen lijken het niet te worden.

Verzekeraars merken dat er na 15 mei, de datum waarop ondernemers moeten aangeven of ze subsidie willen ontvangen voor de verzekering, nog veel verzekeringen worden afgesloten. ”Vorige week hadden we ongeveer honderd aanmeldingen, inmiddels zijn dat er 150”, aldus Marien Boersma van verzekeraar Agriver. Vereinigte Hagel en de Onderlinge Weerschade Verzekering (OWV) willen geen aantallen noemen, maar geven aan dat het om enkele honderden gaat.

Bij AgriVer hebben vooral akkerbouwer een brede weersverzekering afgesloten, bij OWV en de verzekeringsmaatschappij OFH vooral fruittelers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.