Home

Achtergrond 574 x bekeken

Nieuwe uitgangspunten begroting pluimveehouderij

Het overleg prijsindicaties pluimveehouderij heeft nieuwe uitgangspunten en normen voor bedrijfsbegrotingen voor de pluimveehouderij vastgesteld. Dit meldt het Productschap Pluimvee en Eieren.

In de nieuwe normen voor de lange termijn is gerekend met de zelfde voerkosten als die in 2008 zijn vastgesteld. Toen werden die voerprijzen met 10 procent verhoogd. In het overleg is de verwachting dat de voerprijs de komende jaren structureel hoger blijft. Ook is de verwachting dat de voerprijzen meer schommelingen zullen vertonen.

In de normen voor leghennen wordt gerekend met een bedrag van € 19,50 per 100 kilo. Voor biologische leghennen is de voerprijs op 37 euro gezet. Voor kooihennen staat de eierprijs op 72,5 cent per kilo. De scharreleieren zijn gewaardeerd op € 5,35 per honderd stuks en die van vrije-uitloop hennen op 6 euro per honderd. Biologische eieren zijn gewaardeerd op € 11,20 per honderd eieren.

Ook voor de vleeskuikens is rekening gehouden met structureel hogere voerprijzen. Voor deze sector wordt gerekend met € 23,50 per 100 kilo. De vleesprijs in de begrotingsschema’s is 70,5 cent per kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.