Home

Achtergrond 147 x bekeken

Nieuwe stempas voor ruim 600 Maastrichtenaren

Door een sorteerfout bij de drukkerij van stempassen hebben 613 Maastrichtenaren een dubbele stempas voor de verkiezingen van de Tweede Kamer op 9 juni gekregen.

Om fraude te voorkomen worden in de veertien straten waarin de dubbele passen bezorgd zijn, direct na Pinksteren nieuwe stempassen bezorgd die de oude vervangen. Dat maakte de gemeente Maastricht vrijdag bekend.

Hoewel een controlesysteem de dubbele stempassen gesignaleerd en uit de mailing verwijderd had, zijn ze per abuis toch bij het postsorteercentrum terechtgekomen en verzonden. De oude stempassen worden in een apart register geregistreerd, zodat er niet meer mee gestemd kan worden. Het stembureau controleert hierop.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.