Home

Achtergrond 226 x bekeken

Nieuwe begrotingsnormen varkenshouderij vastgesteld

Het overleg prijsindicaties varkenshouderij heeft nieuwe uitgangspunten en normen voor bedrijfsbegrotingen voor de lange termijn vastgesteld. Dit meldt het Productschap Vee en Vlees.

De normen worden gebruikt voor bedrijfsbegrotingen voor de komende tien jaar en bij aanvragen voor de Garantstelling Landbouw. De begrotingen zijn uitgewerkt door Wageningen UR Live­stock en worden later dit jaar gepubliceerd in de bundel Kwantitatieve Informatie Veehouderij 2010-2011.

In de nieuwe cijfers wordt gerekend met een biggenproductie per zeug van 26,5. De komende jaren wordt verwacht dat de biggenproductie verder zal stijgen. De voerwinst voor de lange termijn voor de zeugenhouderij is vastgesteld op 484 euro per gemiddeld aanwezige zeug per jaar.

Voor de vleesvarkenshouderij gaan de nieuwe begrotingsnormen uit van gelijkblijvende technische resultaten. De groei staat op 785 gram per dag en de voerconversie op 2,70. Voor de vleesvarkens is de voerwinst per gemiddeld aanwezig vleesvarken gesteld op 77 euro per jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.