Home

Achtergrond 545 x bekeken 11 reacties

Nederlandse veehouder in Zweden mishandeld

Een 43-jarige melkveehouder is de afgelopen week in zijn Zweedse woonplaats Sjöbo mishandeld door vijf gemaskerde mannen.

Zijn 41-jarige echtgenote is telefonisch bedreigd. Zweedse media bevestigen een verhaal waar Radio Nederland Wereldomroep (RNW) zaterdag over bericht.

De vrouw was enkele dagen voor de incidenten als eerste buitenlandse benoemd in het bestuur van de plaatselijke zuivelcoöperatie. Haar echtgenoot stelde voor de Wereldomroep dat de mishandeling en de intimidatie "als een bom'' zijn ingeslagen in de Nederlandse gemeenschap in de Zweedse provincie Skane. De vrouw heeft haar functie na de incidenten neergelegd.

De melkveehouder wist zijn belagers van zich af te slaan en liep slechts enkele schrammen op. Wie verantwoordelijk is voor de mishandeling en de bedreiging, is nog niet duidelijk. Volgens de Zweedse politie zouden de incidenten een "xenofoob karakter'' hebben.

Het echtpaar is vier jaar geleden naar Zweden geëmigreerd. Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat vandaag desgevraagd weten dat het echtpaar nog geen contact heeft gezocht met de Nederlandse ambassade in Zweden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Volgens de Zweedse politie had het incident een xenofoob karakter, dat denk ik ook. De 43 jarige melkveehouder zal wel een sterke man zijn!!!... Maar 1 tegen 5 en dan winnen, dan is het duidelijk dat je niet met profi's te maken hebt. Waarschijnlijk 5 veehouders die Zweden, Zweeds willen houden!!!... Daarom is het verstandig als wij ons als nederlander, niet te nederlands gedrag aanmeten, in het buitenland. Gepaste terughoudendheid wordt meestal meer gewaardeerd, denkt o.g.t.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Geachte Vera Bessaker, wij nederlanders hebben het over het algemeen goed met onszelf getroffen. Daardoor komen wij soms schoolmeesterachtig over. Bovendien denken wij er te weinig over na, dat jaloezie een internationale aangelegenheid is. Mogelijkerwijs kan dat een oorzaak zijn. Soms is het goed denk ik, om onze nederlandse pet in te ruilen, voor een pet van het land waar wij ons geluk beproeven. Met vriendelijke groet, piet. p.s. nu denk je natuurlijk piet is de grootste schoolmeester, dat wil ik niet zijn !!!... 'k Spreek uit ervaring en wat ik zie en gezien heb, om mij heen.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Geachte Stammie uit Twente, u bent misschien nog Tukker ook!!!... Dan voelt u zich als een vis in schoon water, bovendien laat u geen twijfel over, aan het feit dat u ook typisch nederlands gedrag vertoont!!!... Dat is legitiem, daar heb ik niets op tegen, gelukkig zijn wij verschillend van mening en opvatting!!!... Dat mag in een Democratie!!!... Maar vertel nu eens wat over uw ervaringen als ondernemer in het Buitenland. 'k Wil graag mijn kennis verbreden!!!... Bij Voorbaat Dank Stammie!!!... groetje's, piet.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  ''vraag regelmatig advies in je naaste omgeving''. Daar ligt de sleutel voor snelle integratie!!!... 'k Ben het helemaal met je eens @Gerrit, uit Vreden. Als wij ons als leerling gedragen winnen wij veel sneller sympathie van onze omgeving. En of wij nu Duitser zijn in NL, of Nederlander in D, we blijven toch of die duitser of der hollander. Goed, ook daar is niets mis mee, onze achtergrond heeft soms een etiket, denk maar aan de scheldwoorden kaaskop of die moffen. Laten wij maar bescheiden blijven en ons wijs-vingertje niet te snel in de hoogte steken!!!... Alleen dat was/is mijn boodschap/mening.

 • no-profile-image

  Han

  Piet mijn ervaring is net als de jouwe, doe zeker niet arrogant en laat je belerende wijsvinger >thuis< Mijn devies is in het Oosten altijd eerst kijken en analyzeren en daarna uitleggen wat en waarom je anders wilt. Dialoog en daarmee kun je mensen winnen. Maar dat deze mevrouw tot lid van het bestuur is gekozen lijkt me niks mis mee, Zweden is een democratie. Er zal best jalozie zijn bij sommige buren. Integreren betekent aanpassen aan de meerderheid en niet anders om. We zien elke dag in Nederland wat het gevolg is als de >indringer< van de bewoners eist dat zij zich aanpassen. We kennen toch de gevolgen van de stedeling die even met het wetboek de boeren in het dorp zijn wil oplegt.

 • no-profile-image

  stammie

  Ik lees dat ze gekozen is in dat bestuur, ik zou dus zeggen fantastisch geintegreerd in 4 jaar tijd, want waarom zou men haar anders GEKOZEN hebben.
  Maar goed je kunt het natuurlijk alijd negatief bekijken Piet. En voor iemand die elke dag 36 keer een berichtje op de site zet om ons dan college te geven is het vreemd dat je een ander schoolmeestergedrag verwijt.
  Het bestuuuuh.

 • no-profile-image

  Elrieke

  Als ik zo lees dat zij vier jaar geleden in Zweden zijn begonnen en zijn vrouw nu al in het bestuur van een melkcooperatie is benoemd,lijkt het me toe dat ze nogal aan de weg timmeren.
  Moet je niet doen in het buitenland.
  Wordt doorgaans niet gewaardeerd.

 • no-profile-image

  unaaitmesteedsofamerica

  beste Piet ben het alweer volkomen met je eens! Ik weet niet alle ins en outs maar deze mensen zijn ook al uit Denemarken weggegaan omdat "de buurt waarin zo woonden hen niet goed ontving"!

 • no-profile-image

  gerrit

  wij wonen zelf ook in het buitenland en de verstandhouding met inlanders is prima, ze zijn allemaal geintreseerd hoe een en ander in Nederland gaat, maar probeer niet alles te promoten en houd je een beetje op de achtergrond, vraag regelmatig advies aan je naaste omgeving, ook al is het je bekend hoe je iets moet regelen en ze verwijzen je naar de juiste instanties met de bijbehorende kneepjes erbij

 • no-profile-image

  Vera

  Mishandeling en bedreiging zijn intrieste zaken, ongeacht welke nationaliteit dader en slachtoffer hebben!! Enkele reacties hieronder zijn nogal vooroordelend. Heeft de gekozen vrouw aan de weg getimmerd? Is het accepteren van een bestuursfunctie een kwestie van 'je niet aanpassen' en 'niet terughoudend zijn'??

 • no-profile-image

  Sybren

  We weten natuurlijk niet wat het motief was van deze wandaad, maar idd het is beter om je in het buitenland aan te passen en soms wat terughoudend op te stellen. gegroet

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.