Home

Achtergrond 198 x bekeken

Nederlandse militair omgekomen, vier gewond

Bij een aanslag met een bermbom in de Afghaanse provincie Uruzgan zijn zaterdag drie doden gevallen, onder wie een Nederlandse militair. Vier Nederlandse militairen raakten gewond, van wie twee zwaar.

Bij een aanslag met een bermbom in de Afghaanse provincie Uruzgan zijn zaterdag drie doden gevallen, onder wie een Nederlandse militair. Vier Nederlandse militairen raakten gewond, van wie twee zwaar. Dat heeft de commandant der strijdkrachten Peter van Uhm zaterdag in Den Haag bekendgemaakt.

De gesneuvelde Nederlandse militair is de 25-jarige korporaal der eerste klasse Luc Janzen. Hij behoorde tot het 42e pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers uit Oirschot. Ook een Franse militair en een Afghaanse tolk kwamen om. De aanslag gebeurde bij het plaatsje Deh Rawod. Een Franse eenheid stuitte op een zogeheten geïmproviseerd explosief (IED), waarna Nederlanders erin slaagden die te ruimen. Daarna reden ze zelf op een andere IED.

Sinds het begin van de missie in Afghanistan in 2006 zijn er 24 Nederlandse militairen om het leven gekomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.