Home

Achtergrond 156 x bekeken 1 reactie

Natuurbrand op De Leusderheide

Op het militair oefenterrein De Leusderheide in Leusden heeft gisteravond een forse natuurbrand gewoed.

De brand woedde in een gebied van zeshonderd bij achthonderd meter. De brandweer nam geen enkel risico en liet ongeveer twintig brandweerwagens uit de regio komen, zei een brandweerwoordvoerder. Hij gaat er vooralsnog van uit dat er geen sprake is van brandstichting. De marechaussee onderzoekt nog de exacte oorzaak van de brand.

De brand woedde in de buurt van de A28 en werd gemeld door automobilisten die op de snelweg reden en rook zagen. Het Korps landelijke politiediensten heeft de snelweg niet afgesloten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    lenie

    Ook op de A12 waren wazige rookpluimen zichtbaar. We verwierpen de gedachte, dat het om een natuurbrand zou kunnen gaan. "Droog is de natuur toch niet meer". Droge natuur is namelijk een 'harde' voorwaarde voor brandgevaar. Andere ken ik - op voorhand - niet. De brandweer blijkbaar ook niet.... getuige de berichtgevingen...

Of registreer je om te kunnen reageren.