Home

Achtergrond 242 x bekeken

Muscari-keuring bracht veel nieuws

De gehouden speciale Muscari-keuringen van de KAVB hebben veel nieuws gebracht. Paul van Bentem Bloembollen stal de show met vaas met de glimmende blauwe zaailing nummer 118A, die een absolute vernieuwing voor het assortiment betekent. De jury kende 9,55 punten toe aan deze zaailing en hiermee werd Paul van Bentem de winnaar van de Speciale Muscari-keuringen 2010.

De forse cylindrische, blauwe M ‘Chimcan’ op pot van Kwekerij De Schüllhorn volgde met 9,40 punten. Veel aandacht kreeg ook hun lichtroze M. ‘Gul Delight’, die 9,35 punten kreeg. De zeer kleine wit met blauwe M. ‘Maxabel’ van De Schüllhorn kreeg 9,30 punten evenals hun lichtblauwe M. ‘Baby’s Breath’. Paul van Bentem wist met de bekende groen-blauwe M. ‘Fantasy Creation’ 9,20 punten te scoren. Flower Power liet een aantal vaasjes zien en scoorde met nummer twee 9,0 punten.

De gehouden Rotsplantenkeuring was eveneens speciaal. Absolute topper was de Phlox bifida ‘Ralph Haywood’ van Cees Breed die hiervoor 9,30 punten kreeg van de jury. De overdaad aan bloemetjes maakt van deze pot een echt feest. Zo iets in je rotstuin compenseert de lange grauwe winterperiode. De witte ‘Minima Colvin’ bloeit eveneens rijk en de compacte plant met zijn vele witte bloemetjes werd door de jury gewaardeerd op 9,10 punten.

De inzendingen zijn nog de gehele week in de gekoelde en geklimatiseerde showruimte bij CNB in Lisse te zien.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.