Home

Achtergrond 176 x bekeken

Mogelijk grote consequentie ontbinding heffing PT bollen

Juristen van het Productschap Tuinbouw (PT) onderzoeken met bloembollenorganisaties wat de gevolgen zijn van het onverbindend verklaren van de vakheffing bloembollen.

Het kan leiden tot terugbetaling van een substantieel bedrag, laat een PT-woordvoerder weten.

Het college van beroep voor het bedrijfsleven noemde de verordening in een uitspraak inconsistent. De rechten en plichten van de verordening voor het jaar 2004/2005 zijn niet exact omschreven. "Het gaat om zeven beroepsprocedures van kopers en verkopers van bloembollen. We kijken of dat gevolgen heeft voor alle bedrijven. In dat geval gaat het om veel geld. We zijn erover in overleg met de bloembollenpartijen, omdat de sector het ook zelf weer moet opbrengen met heffingen."

Volgens het PT heeft de uitspraak geen gevolgen voor de heffing voor bijvoorbeeld groentetelers. "Het is een andere verordening, ook de huidige bloembollenverordening is anders dan in 2004." Volgens de Nederlandse Vrije Agrarische Federatie (NVAF) is te verwachten dat meer heffingen ontbonden worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.