Home

Achtergrond 184 x bekeken

Minder aanvragen voor bouw kassen en stallen

In januari en februari zijn fors minder vergunningen voor nieuwe kassen verstrekt dan in dezelfde maanden een jaar geleden.

Er werden vijf vergunningen voor nieuwe kassen gegeven, tegen twaalf vergunningen een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In januari hadden vergunningen voor nieuwe kassen een totale waarde van 1 miljoen euro, tegen 4 miljoen euro vorig jaar. De omvang van de kassen waarvoor vergunningen zijn verleend, bedroeg afgerond 128.000 kubieke meter, tegen 708.000 een jaar eerder.

In februari lag de waarde van de vergunningen voor nieuwe kassen onder het miljoen, met een omvang van 1.000 kubieke meter. Vorig jaar werd nog voor 310.000 kubieke meter aan vergunningen aangevraagd. De malaise in de glastuinbouw is ook over langere tijd zichtbaar.

Ook de bouw van stallen en schuren is teruggevallen. In januari bedroeg de waarde van vergunningen nog 39 miljoen tegen 38 miljoen vorig jaar. In februari daalde de waarde van aangevraagde vergunningen van 37 naar 26 miljoen euro. In euro’s is de terugval minder schokkend dan in de glastuinbouw.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.