Home

Achtergrond 332 x bekeken 1 reactie

Melkprijzen Duitse verwerkers stijgen flink

De aan de leveranciers uitbetaalde melkprijzen van de Duitse verwerkers stijgen flink.

Dat constateert de zuivelindustriebond Milchindustrie-Verband (MIV). "De zuivelbedrijven kunnen reeds nu de positieve signalen van de melkmarkt omzetten en de prijzen naar boven aanpassen", meldt het MIV, dat bovendien uitgaat van een verdere stijging. "In Beieren bijvoorbeeld is de prijs in de lopende maand mei bij enkele verwerkers al boven de 30 cent per kilo en daarmee boven het langjarige gemiddelde uitgekomen."

Volgens de bond draagt vooral de positieve ontwikkeling van de afzet in het buitenland daaraan bij. Dit is niet op de laatste plaats te danken aan de zwakkere euro, als gevolg waarvan de producten buiten de EU goedkoper kunnen worden verkocht dan voorheen. Het MIV houdt daarom vast aan de eerdere prognose van een voortgezet stabiele marktsituatie, zij het dat er nog steeds ook sprake is van een grote fluctuatie.

Eén reactie

  • no-profile-image

    arnoud

    nou nou 1cent, melkprijs nordmilch en humana 27cent, hier hebben we geen wintertoeslagen zomerkorting of zo.
    in nieuwzeeland krijgen ze 28?!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.