Home

Achtergrond 285 x bekeken

Meer omzet voor bierbrouwer SABMiller

De op een na grootste bierbrouwer ter wereld, SABMiller, heeft over het gebroken boekjaar dat eindigde op 31 maart een omzet behaald van 26,4 miljard dollar (21,1 miljard euro) tegen 25,3 miljard dollar een jaar eerder.

Een stijging van 4 procent. Dat maakte de eigenaar van onder andere Grolsch en Peroni donderdag bekend.

De winst voor belastingen kwam uit op 2,9 miljard dollar, dat is inclusief een buitengewone last van 507 miljoen dollar. De winst kwam daardoor 1 procent lager uit dan het voorgaande jaar.

Bestuursvoorzitter Meyer Kahn spreekt van ”zeer moeilijk marktomstandigheden” over het afgesloten boekjaar. SABMiller verkocht 213 miljoen hectoliter bier, op vergelijkbare basis gelijk aan het volume van een jaar eerder. De brouwer stelt in veel markten aandeel te hebben gewonnen.

De brouwer zegt pas tegen het eind van 2010 een herstel van de consumentenbestedingen te verwachten. De winst groeide in de meeste markten, inclusief Noord- en Midden-Amerika en Afrika. In Europa daalde de winst als gevolg van moeilijke marktomstandigheden, vooral in Oost-Europa was dat het geval.

Ook in Azië daalde de winst, daar als gevolg van lagere verkoopvolumes in India na een belastingverhoging.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.