Home

Achtergrond 415 x bekeken

Lucia de Berk geeft rechtenstudenten college

Lucia de Berk gaat in een gastcollege voor rechtenstudenten van de Universiteit Utrecht (UU) uitleggen wat er allemaal mis kan gaan in een strafproces.

Het college is bedoeld om de toekomstige juristen inzicht te geven in de praktijk, zo bevestigde een woordvoerster van de rechtenfaculteit maandag een bericht hierover op de website van het Digitaal Universiteitsblad.

De Haagse verpleegkundige werd drie weken geleden vrijgesproken van zeven moorden en drie moordpogingen op ziekenhuispatiënten. Eerder was ze veroordeeld tot levenslang. De zaak wordt gezien als een van de grootste justitiële dwalingen ooit in Nederland.

De advocaat van De Berk, Stijn Franken, is hoogleraar aan de UU. De Berk onderwijst de studenten op 18 mei in een besloten college.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.