Home

Achtergrond 176 x bekeken

Limburg bouwt twee duurzame energiecentrales

Gedeputeerde Staten (GS) van Limburg willen aan Imtech Energie Solutions vergunning verlenen om in Venlo en Maastricht twee duurzame energiecentrales te bouwen.

De geschatte investeringskosten ramen GS op 140 miljoen euro. De provincie draagt voor de bouw 7,5 miljoen bij, lieten GS woensdag weten.

Beide centrales leveren genoeg energie voor omgerekend 65.000 huishoudens. De bouw is volgens GS een Nederlands unicum, omdat op grootschalige wijze duurzame energie wordt opgewekt middels een mix van minstens drie duurzame energiebronnen.

De centrale bij Greenport in Venlo bestaat uit een combinatie van zonnepanelen, windmolens en biomassa. Bij de centrale aan de Belvédère in Maastricht wordt naast deze drie elementen ook nog een waterkrachtcentrale gebouwd. Provinciale Staten moeten op 4 juni wel nog hun zegen geven over de gunning.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.