Home

Achtergrond 168 x bekeken

Laatste voorbereidingen stembusgang Suriname

Suriname treft de laatste voorbereidingen voor de verkiezingen van dinsdag. "We zitten goed op schema'', liet woordvoerder Stanley Marica van het Onafhankelijke Kiesbureau (OKB) maandag weten.

Marica zei dat het OKB 650 waarnemers inzet bij de stembusgang. In het hele land zijn er 599 stembureaus. "De meeste waarnemers zijn al op de stembureaus aangekomen'', zei Marica. "Door het slechte weer van de afgelopen dagen hebben we wel wat problemen gehad om de waarnemers naar het district Sipaliwini in het binnenland te brengen. Vliegverkeer was moeilijk door een gesloten landingsbaan. We hebben daarom ook boten en bussen gebruikt.''

De OKB-woordvoerder laat weten dat er ook buitenlandse waarnemers zijn, onder wie circa vijfentwintig vertegenwoordigers van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Het aantal waarnemers van Caricom, het economisch samenwerkingsverband van Caribische landen, schat Marica op tien.

Bij de verkiezingen van dinsdag mogen de ruim 320.000 stemgerechtigden 51 parlementsleden kiezen. Voor de districtsraden staan 116 zetels op het spel en in de ressortraden (een soort wijken) circa 750. De stembureaus gaan om 07.00 uur open (12.00 uur Nederlandse tijd). Ze sluiten om 19.00 uur (middernacht Nederlandse tijd).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.