Home

Achtergrond 413 x bekeken

LNV: bestuurders LTO zwegen over stuiven

LTO-bestuurders hebben zélf nagelaten de Veenkoloniale stuifproblematiek aan te kaarten bij een bezoek van LNV-ambtenaren aan het gebied.

Met dat argument verweert het ministerie van LNV zich tegen verwijten van LTO en VVD dat minister Verburg niet haar toezegging is nagekomen om tijdig met LTO in het gebied te overleggen aan wat er te doen is tegen de extreme stuifproblematiek dit voorjaar. Die wordt veroorzaakt door het verbod op het bovengronds uitrijden van een dun laagje mest.

Een woordvoerder van LNV zegt dat er vorige week ambtelijk contact is geweest met LTO-bestuurders, maar dat ze zelf die gelegenheid niet hebben aangegrepen om het stuiven aan te kaarten. Het probleem is kennelijk over, concludeerde het ministerie volgens de woordvoerder.

Het blijkt nu dat dit contact plaats vond op de afscheidsreceptie van Hendrik Oosterveld, regiodirecteur Noord van het ministerie van LNV. Daar was directeur-generaal Anita Wouters aanwezig. Een afscheidreceptie vinden de LTO bestuurders niet de juiste plek voor overleg over serieuze problemen. Daarom hebben ze Wouters er niet over aangeklampt, verklaart LTO-bestuurder Jacob Bartelds. "Wij willen van zo’n receptie geen misbruik maken." Volgens de LNV-woordvoerder zal de nieuwe regiodirecteur vandaag contact leggen met LTO.

Lees ook VVD verwijt Verburg niets te doen tegen stuiven

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.