Home

Achtergrond 152 x bekeken

'Kwaliteit zorg staat onder druk'

De kwaliteit van de zorg staat onder druk.

De werkenden in de sector zijn niet positief over de toekomst. De helft denkt na over een baan buiten de zorg. Dat is de uitkomst van de Nationale Enquête 'Werken in de Zorg'. Het onderzoek is een initiatief van zorgverzekeraar Menzis, die de uitkomsten dinsdag naar buiten bracht.

Bijna twee derde van het personeel verwacht dat de kwaliteit van de zorg afneemt. Dat komt door te weinig geld, te hoge werkdruk en te veel administratie.

Aan de enquête hebben 4144 werkenden in onder meer ziekenhuizen, de thuiszorg, de geestelijke gezondheidszorg, huisartsenzorg en fysiotherapie meegedaan. Menzis wilde weten wat de ervaringen van zorgverleners zijn en hoe zij aankijken tegen de ontwikkelingen in de sector.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.