Home

Achtergrond 234 x bekeken

Koude winters nekken blauwe reigers

De strenge winters van de afgelopen twee jaar hebben de stand van de blauwe reiger in Nederland ernstig aangetast.

Dat blijkt uit tellingen van SOVON Vogelonderzoek Nederland, zo liet die organisatie vandaag weten. De organisatie vreest dat de populatie, die al jaren ongeveer 14.000 paren telde, met 20 procent is afgenomen.

De reigers hebben het in de koude winters moeilijk gehad, omdat ze niet bij voedsel konden komen. Vis was onbereikbaar doordat het water was bevroren en door de langdurige sneeuw waren muizen voor de vogels niet te vinden. SOVON denkt dat het aantal broedparen is teruggelopen met 2800, oftewel 5600 vogels.

Volgens de organisatie kan de reigerstand onder gunstige omstandigheden binnen drie jaar zijn hersteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.