Home

Achtergrond 285 x bekeken

Koers certifcaat HZPC stijgt 10 procent naar 44 euro

De koers van het certificaat van handelshuis HZPC is gestegen naar 44 euro.

Dat is 4 euro meer dan op de vorige handelsdag van eind november. Op de handelsdag vorige week vrijdag zijn ruim 7.600 certificaten verhandeld. De vraag naar aandelen was groter dan het aanbod, zegt financieel manager Jan Hoogenboom. "De koers wordt vastgesteld op die waarde waarbij het grootst mogelijke aantal transacties mogelijk zijn."

De certificaten zijn in het bezit van een besloten groep (oud-)telers, (oud-)medewerkers en kwekers. De koers kan op een handelsdag maximaal 10 procent stijgen of dalen. De koers steeg vrijdag met de maximale 10 procent van 40 euro naar 44 euro. Een maximale stijging heeft zich vier keer eerder voorgedaan en wel op de achtereenvolgende handeldagen van november 2006 tot en met eind mei 2008.

De stijging van 4 euro is de één na grootste ooit. De grootste stijging van € 4,15 was op de handelsdag eind november 2008. In 2000 startte HZPC met de handel in certificaten. De koers lag toen op 24 euro.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.