Home

Achtergrond 308 x bekeken 2 reacties

Koeien maken hun melkgift bekend via Twitter

Sociale netwerken op internet zijn niet meer voorbehouden aan mensen.

In Canada is nu een koppel koeien actief geworden op Twitter. Via de site brengen de koeien de boer op de hoogte van hun melkgift.

Het Canadese instituut Criticial Media Lab heeft de koeien voorzien van een chip in elke speen. Een melkrobot registreert precies op welke tijd hij welke hoeveelheid melk hij afneemt van elk dier. De machine geeft de uitslag door aan de sociale netwerksite.

Dit meldt het instituut op zijn website. Het project is niet alleen bedoeld om het de melkveehouder gemakkelijk te maken, maar ook om consumenten te informeren.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Han

    Ben het voordeel voor de boer wil en kan ik nog begrijpen. Het voordeel voor de consument ontgaat mij ten ene male. Het kan hooguit leiden tot >voer< voor >dierenactivisten<. Is dit waar de melkveehouders op zitten te wachten, nog meer inmenging van PvdD vrienden?? Laten we als producenten niet alles op straat gooien, openheid is leuk maar het moet niet zover gaan dat het tegen je kan gaan werken.

  • no-profile-image

    boer

    Mooi geschreven Ben. Maar zorg wel dat je alle feiten goed hebt. De koeien hebben helemaal geen chip in elke speen. Ze dragen een halsband die de activiteit en de koenummer onthoud. En als de koe dan de melkrobot instapt, weet de computer met welke koe die te maken heeft en kan die de melkproduktie per kwartier (speen) bijhouden. Voor juiste verhaal zie http://criticalmedia.uwaterloo.ca/teattweet/humans.html en/of op de links onderaan ;)

Of registreer je om te kunnen reageren.