Home

Achtergrond 152 x bekeken

Karadzic vreest voor zijn gezondheid

Radovan Karadzic vreest voor zijn gezondheid vanwege het "slopende tijdsschema'' van zijn proces.

De ex-president van de Servische republiek in Bosnië waarschuwt het Joegoslavië-Tribunaal dat het "de tragedie van de Milosevic-zaak niet moet herhalen''.

Dit staat in een nota aan de rechters die het VN-hof in Den Haag vrijdag heeft gepubliceerd. Karadzic pleit daarin voor het behoud van zijn driedaagse zittingsweek, die de rechters willen uitbreiden tot vier of vijf dagen. Hij refereert daarbij aan ex-president Slobodan Milosevic van Joegoslavië, die in 2006 overleed tijdens het vijfde jaar van zijn marathonproces voor het tribunaal.

"In de Milosevic-zaak droeg het tempo van het proces bij aan de slechte gezondheid van de verdachte en zijn uiteindelijke dood door een hartaanval'', aldus Karadzic, die zich net als Milosevic destijds zelf verdedigt. Karadzic wil voldoende zittingsvrije tijd om het 1,5 miljoen pagina's tellende dossier van de aanklagers te bestuderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.