Home

Achtergrond 190 x bekeken

Kans op krokodil in vijver is klein

De kans dat er een krokodil in een vijver van het Steve Bikoplein in Nijmegen zit, is klein.

Dat meldt de politie zondag op basis van de onderzoeken en de inschatting van de reptielenexperts van Serpo. De politie zocht met sonarapparatuur van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) naar het reptiel. Aanleiding voor de zoektocht is een melding van een wandelaarster die gezien zou hebben dat het dier, anderhalve meter lang en bruin van kleur, vanaf de kant het water inging.

De zoektocht naar de vermeende krokodil leverden niets op. "In het water zijn grote objecten waargenomen, maar bij nader onderzoek bleken dit grote takken te zijn'', aldus de zegsvrouw. Er wordt geen verder onderzoek meer verricht in en rond de vijver. De politie roept mensen die alsnog iets bijzonders zien op geen actie te ondernemen, maar contact op te nemen met de politie.

Onderzoek naar de geruchten dat er sprake is van een tweede krokodil heeft ook niets opgeleverd. Hekken bij de waterdoorgangen van de vijver om te voorkomen dat de vermeende krokodil ontsnapt, blijven volgens de politie nog tot dinsdag staan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.