Home

Achtergrond 152 x bekeken

Joodse Gemeente niet meer boos over speech

De lucht is geklaard tussen de Joodse Gemeente Amsterdam (NIHS) en voormalig minister Eberhard van der Laan. Dat hebben beide partijen dinsdag laten weten.

De Joodse Gemeente Amsterdam had zich gestoord aan een rede van de politicus over de Jodenvervolging. Na een gesprek tussen beide partijen dinsdag, meldde de Joodse Gemeente dat de intenties van Van der Laan "volstrekt zuiver, oprecht en integer zijn (geweest) en dat hij absoluut nooit heeft gepleit voor het afschaffen van het herdenken''.

Van der Laan stelde op 4 mei in een toespraak dat "de Tweede Wereldoorlog met deelpensioen kan, als het erom gaat de oorlogsjaren te gebruiken om anderen de maat te nemen of hen klem te zetten.'' Hij verwees naar een onderzoek waaruit zou blijken dat 30 procent van de 55-plussers voorstander is van een herdenking om de vijf jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.