Home

Achtergrond 156 x bekeken

Japanse industrie op stoom

De industriële productie in Japan is in april voor de tweede maand op rij gestegen.

De productie ging met 1,3 procent omhoog vergeleken met een maand eerder. Dat bleek uit maandag gepubliceerde cijfers van de Japanse overheid.

De productiestijging viel wel lager uit dan verwacht. Door persbureau Reuters geraadpleegde analisten rekenden op een toename van de industriële productie in de op een na grootste economie ter wereld met 2,5 procent. Vergeleken met een jaar eerder ging de productie met 25,9 procent omhoog.

De Japanse industrie profiteerde vooral van een sterke vraag naar auto's, auto-onderdelen, consumentenelektronica en machines vanuit Azië. De Japanse export naar andere Aziatische landen klom in april met meer dan 45 procent ten opzichte van vorig jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.